Atstādināto Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieci plāno pārcelt citā amatā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Atstādināto Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra vietnieci Ilondu Stepanovu plāno pārcelt citā amatā, liecina SM Tiesību aktu portālā iesniegtais rīkojuma projekts.

Tiesību aktu portālā iesniegti divi rīkojuma projekti "Par Ilondu Stepanovu" un "Par Ilondas Stepanovas pārcelšanu", tomēr abiem ziņojumiem ir noteikts ierobežotas pieejamības statuss.

LETA jau vēstīja, ka šogad janvārī satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) rosināja disciplinārlietu par iespējamajiem pārkāpumiem Stepanovas darbībā.

Ministrijas pārstāvji aģentūru LETA informēja, ka disciplinārlietas ietvaros tiks izmeklēta iespējama SM amatpersonas amata pienākumu nepildīšana un pilnvaru pārsniegšana, nodarot būtisku mantisku zaudējumu vai kaitējumu valsts interesēm.

Jau ziņots, ka Stepanova SM valsts sekretāres pienākumus pilda no 2020.gada 11.februāra.

Savukārt no 2015.gada līdz 2019.gada martam viņa bija Valsts kontroles padomes locekle, bet pirms tam - no 1996.gada - strādāja Finanšu ministrijā (FM), kur ieņēma amatus nodaļu un departamentu vadībā. Tostarp no 2006.gada viņa strādāja par FM Budžeta departamenta direktori, liecina informācija LETA arhīvā.

Svarīgākais