No Lietuvas EP ievēlētu deputātu neuzņem noskatītajā politiskajā grupā

© unsplash.com

Bijušais Lietuvas Seima deputāts Petrs Gražulis, kurš šomēnes tika ievēlēts Eiropas Parlamentā (EP), nav uzņemts Eiropas Konservatīvo un reformistu grupā, vēsta Lietuvas sabiedriskā raidorganizācija LRT.

Gražulis LRT stāstīja, ka Eiropas Konservatīvo un reformistu grupa lūdza paskaidrojumu par viņa izslēgšanu no Lietuvas parlamenta. Viņš esot teicis, ka sniegs atbilstošo informāciju, tomēr neredzot tam pamatojumu.

"Īsumā, ir citas izvēles, kur nevienam nekas nav jāpaskaidro," teica politiķis.

Kā liecina LRT rīcībā esošā informācija, Gražulis varētu censties pievienoties Identitātes un demokrātijas grupai, kuras kodolu veido Marinas Lepēnas galēji labējā Nacionālā apvienība (RN) no Francijas.

Seimā nepārstāvētā centriskā "Tautas un taisnīguma savienība" 9.jūnijā notikušajās EP vēlēšanās Lietuvā saņēma 5,35% balsu, iegūstot vienu EP deputāta mandātu. Tajā apstiprināts Gražulis.

Pērn Gražulis impīčmenta ceļā zaudēja Lietuvas parlamenta deputāta mandātu, jo bija pārkāpis amata zvērestu un balsojis cita deputāta vietā. Viņam aizliegts desmit gadus ieņemt vēlētu amatu Lietuvā, taču aizliegums neattiecas uz EP vēlēšanām.

Politika

Reaģējot uz situāciju Tuvajos Austrumos, Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūra (EASA) Eiropas Savienības pārvadātājiem uz laiku aizliegusi izmantot Izraēlas un Libānas gaisa telpas, aģentūru LETA informēja Civilās aviācijas aģentūras operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Svarīgākais