Siliņa: Prezidentam ir tiesības kritizēt, bet viņš nevada valdību. Reizēm kritizēt ir vienkāršāk nekā atrast labus risinājumus

© Ģirts Ozoliņš/MN

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) ar aizsardzības ministru Andri Sprūdu (P) ir pārrunājusi vairākus nozares problēmjautājumus un devusi ieteikumus to risināšanai.

Latvijas Televīzijas raidījums "Nekā personīga" svētdien ziņoja, ka Valsts prezidents neesot apmierināts ar aizsardzības ministra Sprūda darbu. Komentējot Valsts prezidenta izteikto kritiku, Siliņa sacīja, ka viņa valdībā koncentrējas uz risinājumu meklēšanu.

"Prezidentam ir tiesības kritizēt, bet viņš nevada valdību. Reizēm kritizēt ir vienkāršāk nekā atrast labus risinājumus. Es mēģinu valdībā rast labus risinājumus," sacīja Siliņa.

Ministru prezidente norādīja, ka "pēdējo gadu skandāli aizsardzības nozarē" ir radījuši aizķeršanos jautājumos, kuros viņa gribētu redzēt "ātrāku ritumu uz priekšu". Siliņa ar Sprūdu ir pārrunājusi vairākus problēmjautājumus un, pēc viņas vārdiem, devusi pāris ieteikumus un zaļo gaismu, kā tos risināt.

"Tas ir viņa rokās, kā viņš šos ieteikumus ņems vērā un risinās," norādīja Siliņa.

Premjerministre atzina, ka aizsardzības ministra darbā ir daudz izaicinājumu, jo, no vienas puses, valdība lepojas ar to, ka spējusi rast aizsardzības nozarei gana lielu finansējumu, bet tas uzliekot arī lielas un pamatotas gaidas gan no Valsts prezidenta, gan no Siliņas kā valdības vadītājas, gan no sabiedrības kopumā.

"Tad, kad tev uzliek daudz, tostarp finansējumu, tad sagaida arī daudz. Protams, mēs visi sagaidām daudz," rezumēja Siliņa.

Svarīgākais