Vācijas augsta ranga amatpersonai draud atlaišana saistībā ar palestīniešu atbalstītāju protestiem

© unsplash.com

Vācijas izglītības ministre Betīna Štarka-Vacingere gatavojas atlaist augsta ranga Izglītības ministrijas amatpersonu, kas apsvēra sankciju piemērošanu pasniedzējiem, kuri iestājās pret palestīniešu atbalstītāju padzīšanu no Berlīnes universitātes pagalma.

Izglītības ministrija svētdien paziņoja, ka ministre lūgusi Vācijas kancleru Olafu Šolcu atlaist Sabīni Dēringu, kura ir otra augstākā amatpersona ministrijā pēc Štarkas-Vacingeres.

Maija sākumā aptuveni 150 palestīniešu atbalstītāji mēģināja uzsliet teltis Berlīnes Brīvās Universitātes pagalmā, lai protestētu pret Izraēlas iebrukumu Gazas joslā, kur Izraēla cīnās ar palestīniešu teroristu organizāciju "Hamās". Universitāte izsauca policiju, kas izklīdināja aktīvistus.

Pēc notikušā aptuveni 100 pasniedzēji no vairākām Berlīnes universitātēm kopīgā vēstulē pauda atbalstu studentu tiesībām protestēt. "Neatkarīgi no tā, vai mēs piekrītam konkrētām protestu nometnes prasībām, mēs atbalstām savus studentus un aizstāvam viņu tiesības uz miermīlīgu protestu," teikts vēstulē.

Sabiedriskā raidorganizācija ARD nesen ziņoja par noplūdinātām iekšējām e-pasta vēstulēm, kas liecina, ka Izglītības ministrijā pieprasīts pārbaudīt, vai, reaģējot uz šo vēstuli, iespējams atcelt universitāšu finansējumu. Štarka-Vacingere, kura pati publiski nosodīja vēstules autorus par palestīniešu atbalstītāju aizstāvēšanu, apstiprināja, ka Dēringa ierosināja minēto pārbaudi.

Ministre paziņoja, ka likusi rūpīgi pārbaudīt faktus, apstiprinot, ka "no attiecīgajām struktūrvienībām patiešām saņemta prasība pārbaudīt iespējamās sekas saskaņā ar finansēšanas likumu".

Svarīgākais