"Progresīvie" jau šodien izvirzīs jaunu kandidātu kultūras ministra amatam

© Dmitrijs Suļžics/MN

Vērtējot kultūras ministres Agneses Loginas paziņojumu par atkāpšanos no amata, Progresīvie Saeimas frakcija izvirzīs amata kandidātu šodien.

"Vispirms gribu pateikties Agnesei Loginai par darbu Kultūras ministrijā. Es cienu viņas lēmumu, tāpat atzinīgi vērtēju iestāšanos par kultūras nozares interesēm, studentu aizsardzību, virzību Laikmetīgās mākslas muzeja institūcijas veidošanā, mediju pašnoteikšanās brīvību un mūsu demokrātiskajiem pamatiem. Šie ir bijuši ilgstoši nerisināti jautājumi, kas beidzot tika ienesti ministrijas dienaskārtībā. Mūsu partija vienmēr ir nākusi ar uzstādījumu mainīt Latvijas politisko kultūru. Atbildību izvērtēšana, atklātība pret pārstāvēto nozari, neturēšanās pie augstiem amatiem par katru cenu — tā bieži vien nav ierastākā prakse, taču tā ir daļa no mūsu politiskajiem principiem.

Progresīvie izvirzīs savu pārstāvi Kultūras ministrijai jau šodien. Mums ir svarīgi šajā pārejas posmā nodrošināt darbu un nostāju nepārtrauktību, it īpaši sabiedrisko mediju apvienošanā un ministrijas pārraudzībā esošo infrastruktūras projektu uzturēšanā."

Andris Šuvajevs, Progresīvie frakcijas vadītājs: "Kā kritērijus nākamajam ministram Šuvajevs nosauc pieredzi ministrijas darbā, augstu izpratni par kultūras, mediju politikas un integrācijas jautājumiem, kā arī nevainojamu reputāciju. Frakcija aicinās ar virzīto kandidātu tikties Jaunās Vienotības un Zaļo un Zemnieku savienības valdības frakcijām, kā arī Saeimas opozīcijas frakcijām."