Vienā iecirknī vēlētājam iedota nederīga vēlēšanu aploksne; CVK skaidro situāciju

© Ģirts Ozoliņš/MN

81. vēlēšanu iecirkni, kas atrodas Rīgas centra humanitārajā vidusskolā, vēlētājs secinājis, ka viņam iedota vēlēšanu aploksne bez zīmoga.

"Mācos lasīt instrukcijas no vīra! Tas mani izglāba šodien vēlēšanās. Lasu - pārbaudiet, vai uz aploksnes ir zīmogs - skatos - nu nav. Vaicāju, vai tik tas nav nepareizi? Iecirkņa darbinieki bāli - domāju, cik cilvēku ir iemetuši nederīgas aploksnes," mikroblogošanas vietnē "X" ar notikušo vēlēšanu iecirknī dalās Zanda.

CVK skaidro, ka situācijas 81.iecirknī izvērtēta un kostatēts, ka vēlēšanu aploksne bez zīmoga ir bijis atsevišķs gadījums - citas aploksnes ir apzīmogotas.

Savukārt Zanda apgalvo, ka bijušas vairākas neapzīmogotas aploksnes nevis viena. "Kaudzītē pie darbinieka, kura es biju - bija vairākas tāfas aploksnes. Es viņai ieteicu apskatīt, šoks, un viņa ar kaudziti ieskrēja kabinetā. Šis nav labs sabiedrisko attiecību piemērs kā rīkoties situācijā! Protams, tas ir mans vārds pret viņējo, bet kāda man ieinteresētība melot? Es pati biju viegli pārsteigta."

Svarīgākais