Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Politika

Zināmi, kas būs ārlietu ministres padomnieki

© Dmitrijs Suļžics/MN

Ārlietu ministres Baibas Bražes padomniece stratēģiskās komunikācijas un publiskās diplomātijas jautājumos būs Signe Znotiņa-Znota, bet padomnieks drošības un sabiedrības noturētspējas jautājumos būs Tomass Pildegovičs, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Patlaban Znotiņa-Znota ir Valsts kontroles Sabiedrisko attiecību un iekšējās komunikācijas nodaļas vadītāja. No 2015. līdz 2019.gadam viņa bija Eiropas Parlamenta (EP) preses sekretāre Latvijā.

No 2012. līdz 2015.gadam Znotiņa-Znote bija Ministru kabineta preses sekretāre. Savukārt no 2006. līdz 2012.gadam strādājusi sabiedrisko attiecību aģentūrā. Banku augstskolā ar izcilību iegūts maģistra grāds uzņēmējdarbības vadībā. Sociālo zinātņu bakalaura grāds komunikācijas zinātnē iegūts Rīgas Stradiņa universitātē un Roskildes universitātē Dānijā. Paredzēts, ka darbu ārlietu ministres komandā Znotiņa-Znota sāks 7.maijā.

Savukārt Pildegovičs no 2022. līdz 2024.gadam bija NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra vecākais eksperts, savukārt no 2020. līdz 2022.gadam Pildegovičs bija EP deputātes Sandras Kalnietes (JV) padomnieks ārlietu un drošības jautājumos.

Pildegovičs ar izcilību ieguvis Kembridžas Universitātes maģistra grādu politikā un starptautiskajās attiecībās, kā arī Londonas Karaļa Koledžas Kara studiju fakultātes bakalaura grādu starptautiskajās attiecībās. Pildegovičs ir Eiropas Politikas analīzes centra Dentona transatlantiskās programmas 2024.gada absolvents, kā arī iepriekš nominēts par Varšavas drošības foruma un "GLOBSEC" nākamās paaudzes drošības līderi. Ministres komandā Pildegovičs darbu sāks 20.maijā.

Kā ziņots, ārlietu ministres biroju vada līdzšinējais ĀM Austrumeiropas un Centrālāzijas valstu nodaļas vadītājs Kaspars Krumholcs. Ārlietu ministres biroja vadītāja vietniece ir diplomāte Andra Krūmiņa, kura šos pienākumus pildījusi arī līdz šim. Savukārt ĀM parlamentārā sekretāra vārds tiks nosaukts pēc viņa saistību izbeigšanas ar pašreizējo darba vietu.

Braži par ārlietu ministri ar balsu vairākumu apstiprināja 19.aprīļa Saeimas ārkārtas sēdē.