Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Politika

Pīlēns: JV spice ir radījusi sūces Latvijas demokrātiskajā sistēmā

© Ģirts Ozoliņš/MN

14.Saeimas vēlēšanu uzvarētāju, partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) spice ir radījusi sūces Latvijas demokrātiskajā sistēmā, sestdien Latvijas Zaļās partijas (LZP) kongresā sacīja partiju apvienības "Apvienotais saraksts" dibinātājs Uldis Pīlēns.

Viņš norādīja uz publiski izskanējušo informāciju par demokrātiju degradējošu, ar Rietumu pieeju nesavienojamu rīcību no atsevišķu pie varas esošo puses.

AS dibinātājs aicināja pašlaik koncentrēties uz startu Eiropas Parlamenta vēlēšanās, lai pēc tām uzreiz sāktu gatavoties 2025.gada pašvaldību vēlēšanām.

Latvijas Reģionu apvienības līderis Edvards Smiltēns (AS) savā runā cita starpā kritiski novērtēja "pirkšanas un pārdošanas" rezultātā izveidoto pašreizējo valdību.

Atsevišķiem pie varas esošajiem ir sajukušas valsts budžeta un personīgās kabatas intereses, no valdošās koalīcijas puses tiek bradāts pāri Nacionālās drošības koncepcijai, kurā noteikta sabiedrisko mediju pāriešana uz pamatā latviešu valodu no 2026.gada, klāstīja Smiltēns.

Politiķis izteicās, ka varas koalīcijā ir oligarhi un ka koalīcijas sabiedrotais esot arī Ainārs Šlesers (LPV).

LZP līderis Edgars Tavars Krišjāņa Kariņa (JV) premjera laika komandējumu privāto avioreisu skandāla kontekstā uzsvēra, ka ar attiecīgajiem līdzekļiem būtu iespējams nodrošināt vidēji lielas vidusskolas darbību. "Nepieciešams nosēdināt uz zemes tos, kuri pacēlušies kosmosā," izteicās Tavars.

Kā ziņots, LZP kongress šodien sasaukts, lai spriestu par Latvijas drošību, vides aizsardzību un tautsaimniecības attīstību.