Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Politika

Smiltēns nosauc, kurš Latvijas politiķis, viņaprāt, būtu labs ES aizsardzības komisārs

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis (LZP/AS) būtu labs Eiropas Savienības (ES) aizsardzības komisārs, šodien Latvijas Zaļās partijas (LZP) kongresā sacīja Latvijas Reģionu apvienības līderis Edvards Smiltēns (AS).

Smiltēns tādējādi atsaucās uz "Apvienotā saraksta" (AS) Eiropas Parlamenta vēlēšanu programmā paredzētajām pārmaiņām ES, kas paredzētu par aizsardzību tieši atbildīgu Eiropas Komisijas komisāra posteņa izveidošanu.

Saeimas sekretārs un deputāts uzsvēra arī citas LZP personības - Ingmāru Līdaku, Didzi Šmitu un Edgaru Tavars - un viņu labo īpašību pozitīvu ietekmi uz partijas un arī partiju apvienības "Apvienotais saraksts" darbību.

Smiltēns pozitīvi novērtēja, ka AS darbā ir "gājušas secen" kādas iekšējās intrigas, tā vietā politiķiem strādājot pie valsts attīstības.

"Liepājas partijas" pārstāvis, Saeimas deputāts Māris Kučinskis (AS) arī uzsvēra, ka tieši pašlaik LZP ir īpaši vajadzīga Latvijas politikai. Tā kā valdošajā koalīcijā ir tik daudz sevi par zaļajiem dēvējošo, LZP jāseko, vai pie varas esošie rīkojas saprātīgi zaļās politikas īstenošanas jomā, secināms no Kučinska teiktā.

Kā ziņots, LZP kongress šodien sasaukts, lai spriestu par Latvijas drošību, vides aizsardzību un tautsaimniecības attīstību.