Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Politika

"Mums negadītā brīdī sāka par to publiski runāt." Ģenerālsekretāre norāda, ka skandāli ir "ievainojuši" "Vienotību"

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Partija "Vienotība" ar Krišjāņa Kariņa lidojumu un iespējamo aplokšņu maksājumu skandāliem ir "mazliet ievainota", intervijā izdevumam "Sestdiena" vērtējusi partijas jaunā ģenerālsekretāre Signe Jantone, atzīstot, ka "situācija ir ļoti izaicinoša".

"Sajūta ir emocionāli nepatīkama, kā ievainotam lielam un pārliecinātam putnam. Tie ir ievainojumi, bet dziedējami ievainojumi. Es nācu uz šo amatu, apzinoties situāciju," sacījusi Jantone, "vārdu sakot, apzinos, kādā organizācijas klimatā ienāku."

Ģenerālsekretāre atzinusi, ka, iespējams, partijā ir bijušas organizatoriskas nepilnības, kas palaistas garām un kuras tagad citiem ir izdevīgi izmantot, "mums negaidītā brīdī sākot par tām publiski runāt". "Bet nenoliedzu, ka mums organizatoriski ir jāstiprinās. Nevaram teikt: "Mums viss ir labi, mūs nomelno." Prasās restartēt, notīrīt, sākt no skaidras līnijas, sakārtot to, kas ir bijis varbūt mazāk sakārtots, bijis nelielā jūklī."

Pēc viņas vārdiem, "Vienotībai" ir jābūt skaidrai kārtībai ne tikai grāmatvedībā un lietvedībā, bet arī attiecībās ar biedriem, reģionālajām nodaļām un vēlētājiem. Sakārtošana nozīmējot skaidrošanu, informēšanu un izstāstīšanu. "Tāds ir Signes Jantones plāns "Jaunajā vienotībā": skaidri, saprotami, redzami, reģionālo nodaļu kritikas neignorēšana," piebildusi ģenerālsekretāre.

"Aplokšņu lietu" Jantone skaidrojusi ar pārmaiņām partijā: "Situāciju redzu tā: 2023. gada martā "Jaunā vienotība" ar "Vienotību" sanāca seminārā. Tajā vienojāmies par reorganizāciju, lai nav lieki jātērē administratīvais resurss jautājumos, kas abām organizācijām pārklājas. Tad sākās intensīvs reorganizācijas darbs, tika runāts ar cilvēkiem - kuri paliek, kuri ne. Tam vienam cilvēkam, kurš sāka sūdzēties un celt trauksmi par aplokšņu algām, partijas vadība piedāvāja kļūt par Kurzemes reģionālo koordinatoru. Viņš pamazām sāka rakstīt vēstules, bija uzrakstījis Krišjānim Kariņam, vēl citiem. (..) Bija redzama viņa neapmierinātība, viņš piekrita iet prom. Tad sāka nākt iesniegumi - uz partiju, uz iestādēm. Mēs aktīvi nopozicionējāmies, ka esam gatavi sadarboties ar iestādēm, un tagad sadarbojamies."

Jantone nevarot pateikt, vai maksāšana aploksnēs ir vai nav bijusi, jo viņas rīcībā neesot "nevienas ziņas par to". "Zinot, kā organizācija strādā, ka tā pamatā balstās uz brīvprātīgo darbu, domāju, ka drīzāk nav bijusi, bet es par to laiku nevaru atbildēt, tas drīzāk ir jāvaicā [Artim] Kamparam. Laiks saliks visu pa plauktiņiem, bet tas nav iemesls nedarīt uz priekšu, nekārtot lietas," piebildusi ģenerālsekretāre.