Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Politika

Putina ideologs aicina okupēt Jeruzalemi "Tā būs Krievijas pilsēta, vai arī tās nebūs vispār"

© Publicitātes foto

Viens no slavenākajiem Krievijas Federācijas filozofiem Aleksandrs Dugins, kurš tiek uzskatīts par “krievu pasaules” un diktatora Vladimira Putina ideologu, sācis aicināt okupēt Jeruzalemi. Dugins paziņojumu publicējis 6. aprīļa vakarā savā Telegram kanālā, ziņo dialog.ua.

Kremlim tuvu stāvošais Dugins Jeruzalemi nosauca par "krievu pilsētu" un prognozēja, ka to pārvaldīs "Krievijas caru cars".

"Krievijas pilsēta ir visu pilsētu māte. Jeruzaleme būs krieviska vai tās nebūs vispār. Un tur valdīs viņa majestāte Kitavra. Tā saka slepenā “Dziļumu grāmata” (Book of the Depths). Krievijas cars ir cars visiem cariem,” rakstīja galēji labējais krievu filozofs.

Kitovras ir mītisks kentauru briesmonis, kas minēts 14. gadsimta krievu apokrifos.

Dugins ir pilnīgs antisemīts un to neslēpj. Viņš ir iepriekš apsūdzējis Izraēlu par līdzdalību teroraktā Crocus koncertzālē netālu no Maskavas. Antisemītisms un ksenofobija, kas Krievijā ir bijuši vienmēr, šobrīd uz kara fona pastiprinās. To veicina Kremļa un Krievijas propagandas naida retorika. Valsts augstākās amatpersonas arvien vairāk atļaujas paust antisemītiskus paziņojumus.

Krievijas un Izraēlas uzņēmējs Leonīds Ņevzlins vietnē 'Telegram' komentēja Dugina skandalozo paziņojumu. Viņš ir sašutis, ka Izraēlas varas iestādes turpina sadarboties ar Maskavu, kas tai kļuvusi klaji naidīga.

"Izraēlas diplomāti turpina tikties ar Krievijas amatpersonām un uzturēt attiecības. Ja reiz ne uzbrukums Ukrainai, ne pastāvīgs antisemītisms no Kremļa augstākās vadības lūpām viņus nav apturējis, tad arī reālu uzbrukumu Izraēlas suverenitātei, iespējams, pārdzīvos," atzīmēja Ņevzlins.

Par šo jautājumu vietnē 'Telegram' runāja arī Izraēlas Aizsardzības spēku virsnieks un blogeris Jigals Levins. Viņš atgādināja Duginam, ka Jeruzaleme pastāvēja ilgi pirms civilizācijas parādīšanās Krievijas teritorijā. Kā pierādījumu blogeris minēja fotogrāfiju, kurā redzama līdz mūsdienām saglabājusies Jeruzalemes karaļa vēstule Ēģiptei, kas sarakstīta tālajā 14. gadsimtā pirms mūsu ēras. Levins atgādināja, ka Jeruzalemē dzīve un civilizācijas attīstība jau ritēja pilnā sparā laikā, kad Maskavas vietā vēl bija necaurejami purvi.

Kremļa ideologs jau iepriekš aicinājis Kremli atbalstīt teroristu grupējumu “Hamas” līdz pilnīgai Izraēlas sakāvei.