Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Politika

Koalīcijas partneri: Maz ticams, ka līdz ar Kariņa atkāpšanos valdība varētu krist

© Vladislavs Proškins/MN

Ņemot vērā politisko un juridisko situāciju, Krišjāņa Kariņa (JV) lēmums atkāpties no ārlietu ministra amata ir saprotams, otrdien pēc tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu (ZZS) žurnālistiem uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Jautāta, vai koalīcijas partneru vidū ir apspriesti iespējamie kandidāti uz ārlietu ministra amatu, Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka tas nav izdarīts, jo bijušas Lieldienu brīvdienas. Mieriņa pieļāva, ka, atsākot darbu pēc brīvdienām, 8.aprīlī iecerētajā Sadarbības sanāksmes sēdē šis jautājums tiks pārrunāts.

"Svarīgi, ka "Jaunā vienotība" pati arī izvirza nākamo ārlietu ministra amata kandidātu, lai tuvākajā Saeimas sēdē varētu to apstiprināt," sacīja Mieriņa.

Pagaidām "Jaunā vienotība" koalīcijas partneriem vēl nav nosaukusi potenciālo ārlietu ministra kandidātu vārdus, bet tie esot no partijas biedru rindām. Koalīcijas partneri vērtē, ka Evikas Siliņas ("Jaunā Vienotība") valdība esot stabila, vēsta lsm.lv. Piemēram, "Progresīvie" norādīja, ka sarunas vēl turpināsies, partija gaida premjeres piedāvājumu. Pašlaik esot grūti komentēt, vai iespējamas kādas ministru pārbīdes. Kariņa aiziešana no valdības koalīcijas stabilitāti nesašūpošot.