Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Politika

Par Kariņa iespējamo demisiju kuluāros runā arvien vairāk. Kurš "mantos" viņa amatu?

© F64

Kuluāros tiek pieļauta visai liela iespēja, ka bijušais premjers Krišjānis Kariņš (JV) saistībā ar privāto avioreisu skandālu varētu nepalikt ārlietu ministra amatā.

Ja Krišjānis Kariņš (JV) demisionēs pats, vai viņam to palūgs izdarīt, aktuāls kļūst jautājums par to, kas varētu nākt viņa vietā. Portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina,ka ārlietu ministru amatam varētu virzīt deputāti Zandu Kalniņu-Lukaševicu (JV).

Aģentūras Leta rīcībā esošā informācija liecina, ka Zanda Kalniņa-Lukaševica 2011. gadā kandidējusi 11.Saeimas vēlēšanās Zatlera reformu partijas sarakstā un ievēlēta par 11.Saeimas deputāti.

2013. gadā Reformu partija (RP) nolēma virzīt viņu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam.

2018. gadā viņa kļuva par Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāri; Ārlietu ministrijas Attīstības sadarbības politikas konsultatīvās padomes priekšsēdētāja.

2018. gadā kandidēja 13. Saeimas vēlēšanās Jaunā VIENOTĪBA sarakstā un pēc gada arī kandidēja Eiropas parlamenta vēlēšanās Jaunā VIENOTĪBA sarakstā

2022. gadā kandidēja 14. Saeimas vēlēšanās Jaunā VIENOTĪBA sarakstā un tika ievēlēta.

Jau vēstīts, ka Ģenerālprokuratūra sākusi un nodevusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam izmeklēšanai kriminālprocesu par iespējamu izšķērdēšanu saistībā ar lidmašīnu līgumreisu izmantošanu bijušā Ministru prezidenta Kariņa komandējumos.