Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika

Tavars: Vai pilsētas mērs to dara savas muļķības pēc, vai viņš ir kādas valsts aģents?

© Flickr

"Šajā konkrētajā piemērā ir jāpārbauda, vai tas ir noderīgais idiots vai tomēr tas ir algots pasākums," TV24 raidījumā "Kur tas suns aprakts?" uzsver Saeimas deputāts (AS) Edgars Tavars.

Ir zināms, ka Saeimas sekretārs un deputāts Edvards Smiltēns (AS) vērsies ar vēstuli pie Valsts drošības dienesta (VDD) vadītāja Normunda Mežvieta, aicinot vērtēt Daugavpils mēra Andreja Elksniņa izteikumus saistībā ar robežas stiprināšanu, raidījumā diskutējot par Elksniņa kunga motivāciju paust kritiku robežas stiprināšanas jautājumā.
"Šajā konkrētajā piemērā ir jāpārbauda, vai tas ir noderīgais idiots vai tomēr tas ir algots pasākums. Es to nevaru ne apstiprināt, ne noliegt, to var pārbaudīt tikai attiecīgās instances," saka Tavars, vienlaikus uzsverot, ka vārda brīvība un demokrātija ir svarīgi jēdzieni.
Deputāts pastāsta, ka ir zināmi piemēri, kā notiek blakusvalstīs nevēlamu procesu organizēšana, un atsaucas uz kāda doktoranta disertāciju, kurā norādītas konkrētas taktikas, lai veicinātu blakusvalsts nodomu, piemēram, jaunu tehnologiju uzstādīšanas, neizdošanos.