Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika

Baidens un Tramps ieguvuši pietiekamu balsu skaitu startam prezidenta vēlēšanās

© depositphotos.com

ASV prezidents Džo Baidens otrdien sasniedza nepieciešamo delegātu balsu skaitu, lai nodrošinātu Demokrātu partijas nomināciju startam prezidenta vēlēšanās novembrī.

ASV telekanāli CNN un NBC ziņoja, ka Baidens pēc uzvaras Džordžijas priekšvēlēšanās ir pārsniedzis nepieciešamo 1968 delegātu balsu skaitu nominācijas nodrošināšanai.

Tā kā Baidenam nav nopietnas konkurences viņa partijā, jau tika uzskatīts par drošu, ka 81 gadu vecais Baidens būs demokrātu kandidāts prezidenta vēlēšanās. Viņš tiks oficiāli nominēts partijas konferencē augustā.

Arī ASV bijušais prezidents Donalds Tramps otrdien sasniedza nepieciešamo delegātu balsu skaitu, lai nodrošinātu Republikāņu partijas nomināciju startam prezidenta vēlēšanās novembrī.

Trampam tās būs trešās prezidenta vēlēšanas pēc kārtas un otrās, kurās viņš sacentīsies ar tagadējo ASV prezidentu Džo Baidenu.

Ar otrdien gūtām uzvarām priekšvēlēšanās Džordžijā, Misisipi un Vašingtonas štatā Tramps pārsniedza nepieciešamo 1215 delegātu balsu skaitu nominācijas nodrošināšanai, ziņoja ASV telekanāli.

Viņš oficiāli pieņems šo nomināciju republikāņu nacionālajā konventā jūlijā.