Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Politika

Politologs Andis Kudors: Latviešu nacionālisti ar krievu impēristiem nekad nebūs vienoti

© F64

"Latviešu nacionālisti ar krievu impēristiem nekad nebūs vienoti. Tādēļ, ka mēs zinām viņus (red.- krievu imperiālistus), zinām, ka viņi melo. Rietumvalstis zina mazāk, viņi neinteresējās tik ļoti," TV24 raidījumā "Kur tas suns aprakts?" skaidro politologs Andis Kudors, atbildot uz jautājumu par Rietumu sabiedrības un politiķu neiedziļināšanos Krievijas politiskajās manipulācijās.

"Latviešu nacionālisti ar krievu impēristiem nekad nebūs vienoti. Poļu konservatīvie nekad nebūs vienoti ar tiem, kas Krievijā arī saka, ka dabiska ģimene ir jāaizstāv. Kāpēc? Tādēļ, ka mēs zinām viņus (red.- krievu imperiālistus), zinām, ka viņi melo. Rietumvalstis zina mazāk, viņi neinteresējas tik ļoti," uzskata Kudors.
Politologs dalās ar pieredzes stāstu: "Kādreiz, kad braukāju pa Eiropu jauniešu organizācijās ap 2005.-2006. gadu, redzēju, ko spāņi spriež par Ukrainu. Kad paprasīju viņu viedokli par Ukrainu vēl oranžās revolūcijas kontekstā, viņi kaut ko smējās."
"Protams, finanses arī ir viens no faktoriem. Piemēram, Orbāns palika promaskavisks 2010. gadā, piedaloties Sanktpēterburga partijas "Vienotā Krievija" kongresā, kur, starp citu, no Latvijas piedalījās Urbanovičs un Ušakovs," stāsta Kudors.
(Skaties no 19. min)