Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika

Andrejs Ēķis: Es esmu ļoti uztraucies

© Ekrānuzņēmums

"Es esmu daudz pētījis materiālus par 1939. un 1940. gadu, pirms krievu ienākšanas šeit. Es zinu, ka bija ļoti daudz politiķu, kas teica: “Kas, jūs stulbi esat? Tas nav loģiski, un neviens nenāks te iekšā." Es esmu ļoti uztraucies. Un Somijā bija ļoti līdzīga situācija, kad valdība teikusi, ka nekā nebūs, bet paši somu zemessargi sāka būvēt ierakumus uz robežas,” TV 24 raidījumā “Preses klubs” skaidro režisors Andrejs Ēķis.

Andrejs Ēķis norāda, ka kopš neatkarības atjaunošanas vēl neesam pabeiguši pat drāšu žogu uz robežas, bet Aizsardzības ministrija runā par desmit gadiem, kas vēl nepieciešami robežas izbūvei. Ēķis uzskata, ka tā ir nepiedodama vilcināšanās, ka patiesībā ir tikai trīs jautājumi - armijai jāizlemj, kas vajadzīgs, lai spētu aizsargāt Latviju, jāizplāno aizsardzības būves, otrkārt, valdībai jānoskaidro, cik tas viss maksās, un, visbeidzot, vienkārši jāuzbūvē. Ēķis piesauc gan Somiju, kura jau ķērusies pie robežaizsardzības izbūves darbiem, gan Igauniju, kurai jau ir skaidrs plāns par to, kas nepieciešams.

“Es gribu pateikt to, ka, ja valdība nerīkosies un tēlos, ka it kā nekas nav noticis, tad mums, pilsoņiem, jāņem tā lieta savās rokās,” pauž režisors.