"Es saprotu, cik tas izklausās pārgalvīgi". Izskatās, ka Liepnieka prognoze varētu piepildīties

© Dmitrijs Suļžics/MN

Prognozējot šī gada spilgtākos notikumus un to ietekmi uz norisēm globālā mērogā, pērn gada beigās rakstnieks Jurģis Liepnieks cita starpā apgalvoja, ka šogad plānotajās Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidenta vēlēšanās pirmo reizi to vēsturē varētu uzvarēt sieviete.

Optimistisko prognozi rakstnieks raidīumā "Nra.lv sarunas”, pamatoja ar to, ka, viņaprāt, "Amerika ir gatava pirmajai sievietei prezidentei", ar to domājot Nikiju Heiliju. Tiesa, janvāra sākumā Heilija izstājās no cīņas, jo bijušais ASV prezidents Donalds Tramps 24. janvārī uzvarēja republikāņu priekšvēlēšanās Ņūhempšīras štatā, pārspējot vienīgo atlikušo sāncensi Nikiju Heiliju.
Taču šobrīd pasaules uzmanība pievērsta citai dāmai - Kamalai Herisai, kura pēc 81 gadu vecā ASV prezidenta Džo Baidena lēmuma izstāties no cīņas par Balto namu kļuvusi par viennozīmīgu favorīti demokrātu nominācijas saņemšanā.

Jau vēsīts, ka ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā. Uzreiz pēc paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Baidens platformā "X" arī apliecināja, ka atbalsta to, ka par demokrātu kandidāti prezidenta vēlēšanās kļūst viceprezidente Kamala Herisa.

Svarīgākais