Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika

Briškens bijušo ministru Vitenbergu nosauc par slinku

© Kaspars Krafts/F64

Atsaucoties uz Opozīcijā esošās Nacionālā apvienības (NA) rosinājumu izteikt neuzticību satiksmes ministram Kasparam Briškenam, satiksmes ministrs Neatkarīgajai pauda savu viedokli.

"Ironiski, ka NA pieprasījuma autors ir bijušais ministrs Vitenbergs, kurš ne tikai nezina, ka Daugavas tilts ir iekļauts Rail Baltica finansējuma pieteikumā (vai arī apzināti izplata melus), bet, ņemot vērā visu to haosu ministrijā un kapitālsabiedrībās, ko, ienākot SM, esmu saņēmis mantojumā, bijis slinks satiksmes ministrs, kura laikā pazaudēts vērtīgs laiks nozares problēmu risināšanā, tostarp kontekstā ar vairāk nekā ceturtdaļmiljarda vērtu ES fondu neapguvi, Rail Baltica pārvaldību, Latvijas ostu un dzelzceļa atkarību no Krievijas kravām, kā arī pasta nodaļu slēgšanas plānu, " Neatkarīgajai pauž satiksmes ministrs Briškens.

Portāls NRA jau rakstīja, ka NA rosina izteikt neuzticību Briškenam.

Pēc NA domām, Briškena politiskās bezatbildības un profesionālās nespējas dēļ ir apdraudēta turpmākā Latvijas reģionu ekonomiskā attīstība, kā arī ir būtiski ietekmētas Latvijas iedzīvotāju iespējas saņemt dažādus pamatpakalpojumus.

NA uzskata, ka Briškens kā satiksmes ministrs ir pierādījis, ka nespēj vadīt Satiksmes ministriju (SM) un nozarēm sniegt nepieciešamo politisko atbalstu.

Tāpat ministrs izvairās un sabiedrībai nesniedz skaidru atbildi par to, vai dzelzceļa līnija "Rail Baltica" šķērsos Rīgu, norāda Vitenbergs.