AM sagaida atgriezenisko saiti no pašmāju uzņēmumiem par konkrētām dronu ražošanas iespējām Ukrainas vajadzībām

Aizsardzības ministrija (AM) sagaida atgriezenisko saiti no pašmāju uzņēmumiem par konkrētām dronu ražošanas iespējām Ukrainas vajadzībām, aģentūra LETA noskaidroja ministrijā.

Pirmdien Aizsardzības ministrijā sanāksmē ar dronu ražošanas industrijas uzņēmumiem galvenais temats bija Ukrainas reālās vajadzības. Šajā etapā gaidām atgriezenisko saiti no pašmāju uzņēmumiem par konkrētām dronu ražošanas iespējām.

Informācija par detalizētākiem aspektiem vēl sekos, tāpēc plašāka informācija patlaban netiek sniegta.

Lai atbalstītu Ukrainu arvien svarīgākā karadarbības jomā, plānots veidot Dronu koalīciju.

Dronu koalīcijas koncepta mērķis ir apvienot Latvijas un citu Ukrainas atbalsta grupas (Ramšteinas formāts) valstu resursus dronu nozarē, lai palīdzētu Ukrainai gūt nepieciešamo pārsvaru šajā karadarbības jomā.

Dronu koalīcija ietvers dronu un rezerves daļu piegādes, lidaparātu testēšanu un mācību nodrošināšanu, kā arī citu tehnisko risinājumu ieviešanu.

Politika

Reaģējot uz situāciju Tuvajos Austrumos, Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūra (EASA) Eiropas Savienības pārvadātājiem uz laiku aizliegusi izmantot Izraēlas un Libānas gaisa telpas, aģentūru LETA informēja Civilās aviācijas aģentūras operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Svarīgākais