Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Politika

Evikai Siliņai ir kas sakāms par deputātu vizīti Ķīnā

© Foto: Dmitrijs Suļžics/MN

Premjere Evika Siliņa LTV raidījumā "Rīta Panorāma" izteikusies, ko domā par Saeimas deputātu vizīti Ķīnā, kas izsaukusi tik lielu ažiotāžu.

"Man arī būs interesanti uzzināt, vai Latvija kā valsts un mūsu sabiedrība būs ieguvusi no mūsu deputātu grupas brauciena uz Ķīnu. Man ir svarīgi arī kā sabiedrības loceklim, vai Saeimas deputāti, kopā ar uzņēmējiem dodoties šajā braucienā, būs ieguvuši lielākas iespējas mūsu uzņēmējiem eksportēt vai nodibināt kādas ekonomiskās saites, kas, protams, nekādā veidā neietekmē mūsu kā valsts nacionālās intereses, " raidījumā sacīja E. Siliņa.

Portāls NRA jau rakstīja, ka par vairāku Saeimas deputātu braucienu uz Ķīnu ieintersējies arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.

Ainārs Šlesers (LPV) gan publiski paudis, ka braucienu apmaksā Ķīnas valdība.

"Latvijas delegācijas visus izdevumus sedz Ķīnas valdība. Latvijas nodokļu maksātājiem šis komandējums izmaksā 0 eiro!" šāds paziņojums publicēts Šlesera "Facebook" kontā, kurā Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Ķīnas parlamentu grupas biedri redzami pozējam gan ar Ķīnas Nacionālā tautas kongresa pārstāvjiem, gan arī ekskursijās.

Braucienā uz Ķīnu devās Šlesers, kā arī Ričards Šlesers (LPV), Kristaps Krištopans (LPV), Ramona Petraviča (LPV), Linda Liepiņa (LPV), Viktorija Pleškāne ("Stabilitātei") un divi deputāti no Nacionālās apvienības - Aleksandrs Kiršteins un Edmunds Teirumnieks.

L