Alvis Hermanis komentē izskanējušo ideju mīnēt Latvijas robežu ar Krieviju

© Kaspars Krafts/F64

Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs, režisors Alvis Hermanis jau pirms trim mēnešiem, tas ir, 2023. gada 21. oktobrī - rakstīja par nepieciešamību minēt Latvijas robežu. Kā atzīst A. Hermanis, toreiz par viņa izteikumiem esot smējušies.

Tagad tieši šo pašu ideju raidījumā "Spried ar Delfi" akcentējis nu jau bijušais Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons. Viņš raidījumā izteicās, ka Latvijas robežas ar Krieviju nostiprināšanai mīnas ir kritiski svarīgs jautājums, tāpēc Latvijai būtu jāizstājas no Otavas līguma, kas aizliedz to izmantošanu.
Atgādinām A. Hermaņa 21. oktobra ierakstu sociālajā vietnē "Facebook":
"Jaunai Vienotībai un progresīvajiem piederošie "sabiedriskie mediji" centīgi rāda, kā vakar [20.oktobrī] viņu premjerministre norūpējusies apciemo austrumu robežu (kuras sētas būvēšanu pati veiksmīgi sabotēja daudzu gadu garumā, kad ieņēma par to atbildīgu amatu). Izskatās, ka šā brīža starptautiskajā kontekstā žoga būvēšana vairs vispār nebūs nekāds aizsardzības līdzeklis. Neesmu militārais eksperts, bet Ukrainas piemērs saka priekšā, ka šobrīd pēdējais brīdis būtu ierīkot labi mīnētu joslu visā robežas garumā ar slāvu kaimiņiem. Tas pasargātu mūs gan no arābu sēņotājiem, gan krievu atbrīvotājiem. Cik saprotu, tieši pietiekami plata un rūpīgi nomīnēta frontes līnija ir labākais šķērslis no sauszemes iebrukuma mūsdienu militārajā aizsardzībā. Būtu labi uzzināt kāda militārā speciālista viedokli šai sakarā. Vienotības politiķu pēkšņās aktivitātes ar sētas celšanu nudien ir kārtējā darba imitācija un anekdote. Tā ir ir bezjēdzīga, kad pasaules karš klauvē pie durvīm."

Svarīgākais