Baiba Šmite-Roķe atklāj, kāpēc vēlas kļūt par VID ģenerāldirektori

© Kaspars Krafts/F64

"Arī es vēlos redzēt VID kā modernu, digitāli attīstītu un uz klientu servisu orientētu iestādi, lai dienests kļūtu par modernāko valsts pārvaldes iestādi Latvijā un vienu no efektīvākajām nodokļu un muitas administrācijām Eiropā," pauda B. Šmite-Roķe.

Šmite-Roķe aģentūra pavēstīja, ka viņa pilnībā atbalsta finanšu ministra Arvila Ašeradena redzējumu par VID reorganizāciju, un viņas turpmākā darbība būs vērsta uz tās mērķu izpildi un īstenošanu. Šmite-Roķe uzsver, ka ir nepieciešama strauja VID pārveide par klientorientētu iestādi, kas balstīta uz digitāliem pakalpojumiem, uzlabojot iestādes reputāciju iedzīvotāju vidū, vienlaikus turpinot nepieciešamo darbu ēnu ekonomikas mazināšanā.

Viņa piebilda, ka no nākamās nedēļas būs atvērta sarunām ar politiskajām partijām un diskusijām ar sabiedrību.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) apstiprināšanai valdībā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatam virza Baibu Šmiti-Roķi, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.

Šāds lēmums pieņemts pēc Valsts kancelejas komisijas veiktās atlases, papildus konsultējoties ar sociālajiem un sadarbības partneriem.

Svarīgākais