Valdība savās rīcības plāna projektā akcentē labklājības un ekonomiskās aktivitātes veicināšanu

© Ģirts Ozoliņš/MN

Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) vadītā valdība savās rīcības plāna projektā akcentē labklājības un ekonomiskās aktivitātes veicināšanu, aģentūru LETA informēja Siliņas preses sekretārs Aleksis Zoldners.

Šobrīd rīcības plāna projektā paredzēti kopumā 269 pasākumi. Ar tiem valdība konkretizē deklarācijā izteiktos 40 punktus.

Zoldners atgādināja, ka valdības deklarācija ir sadalīta trīs sadaļās - "Droša Latvija", "Latviska un iekļaujoša Latvija" un "Labklājīga Latvija". Attiecīgi valdības rīcības plāna projektā drošības sadaļā izstrādāti 57 pasākumi, latviskai un iekļaujošai Latvijai paredzēti 82 pasākumi, bet puse jeb 130 pasākumi pasākumi veltīti labklājībai, tādējādi akcentējot koncentrēšanos uz labklājības un ekonomiskās aktivitātes veicināšanu.

Pati Siliņa norāda, ka valdības rīcības plāna projekts ir īsāks un koncentrētāks nekā līdzšinējie plāni, vienlaikus Ministru kabinets ir atvērts diskusijām, un rīcības plāna projekts vēl esot maināms. Paralēli sākts darbs, lai valdības koalīcijā vienotos par valdības neatliekamajiem darbiem 2024.gadam, uzsver Ministru prezidente.

Plānots, ka rīcības plānu Ministru kabinets skatīs otrdienas, 16.janvāra, valdības sēdē.

Valdības rīcības plāna projekts ir izstrādāts, nozaru ministrijām sadarbojoties ar sociālajiem partneriem un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem. Atskaitīšanās par valdības rīcības plānu notiek divas reizes gadā. Informācija par tā izpildes rezultātiem atradīsies Ministru kabineta tīmekļa vietnē. Tāpat par plāna izpildi Ministru prezidente reizi gadā informē, sniedzot ikgadējo ziņojumu Saeimā.

Politika

Krievijas troļļu ferma ir radījusi un izplatījusi nepatiesu apgalvojumu, ka viceprezidente Kamala Herisa 2011. gada jūnijā bija iesaistīta ceļu satiksmes negadījumā, kura rezultātā tika paralizēta 13 gadus veca meitene, atsaucoties uz “Microsoft” paziņojumu, vēsta raidsabiedrība “CBS News”.

Svarīgākais