Siliņa: Tuska politiskais kurss ir vērsts pret Krieviju

© Ģirts Ozoliņš/MN

Polijas jaunajam premjerministram Donaldam Tuskam nav problēmas ar eiropeisko kursu, tā šodien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Tāpat viņa uzsvēra, ka Tuska politiskais kurss ir vērsts pret Krieviju.

Viņa norādīja, ka iepriekšējā politiskā vara politizēja valsts institūcijas, un Tusks šobrīd šo situāciju maina.

"Tur vēl būs daudz šķēpu jālauž, un opozīcija arī neklusēs. Bet kopumā Tusks nav nezināms cilvēks no kaut kurienes. Viņš desmit gadus bijis Eiropā vadošā amatā, mēs zinām viņa vērtības. Labi, ka šī valsts ieguvusi tādu līderi, kas spēj būt demokrātisks, pārstāvēt likuma varu, un man ir sajūta, ka viņam nav problēmu ar eiropeisko un pret Krievijas kursu," sacīja Siliņa.

Komentējot Tuska lēmumu atlaist Polijas sabiedrisko mediju vadību, Siliņa atzina, ka šī tēma ir jūtīga, bet vienlaikus ir jāatceras, ka līdzšinējā vara amatos iecēla cilvēkus no partijas un sabiedriskos medijus izmantoja, lai sasniegtu savus politiskos mērķus.

"Ja pasakām skaidri, ka tiek noņemti ielikteņi, kas bija ielikti, lai virzītos populisma virzienā, tad Tusks tieši atgriežas pie sabiedrisko mediju būtības," savas domas pauda Ministru prezidente.

Jau ziņots, ka Tusks un viņa valdības ministri trešdien deva zvērestu Polijas prezidentam Andžejam Dudam.

Tuska valdība otrdien tika apstiprināta ar 248 balsīm par un 201 pret parlamenta apakšpalātā Sejmā, kurā ir 460 deputāti.

Politika

Krievijas troļļu ferma ir radījusi un izplatījusi nepatiesu apgalvojumu, ka viceprezidente Kamala Herisa 2011. gada jūnijā bija iesaistīta ceļu satiksmes negadījumā, kura rezultātā tika paralizēta 13 gadus veca meitene, atsaucoties uz “Microsoft” paziņojumu, vēsta raidsabiedrība “CBS News”.

Svarīgākais