Rinkēvičs: Motivēti iekšlietu sektora darbinieki ir ļoti svarīgi valsts iekšējās drošības stiprināšanai

© Kaspars Krafts/MN

Arī nākamgad ir jākāpina atalgojuma pieauguma tempi iekšlietu nozarē, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš otrdien Rīgas pilī tikās ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētāju Egilu Baldzēnu.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, puses tikās, lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar konkurētspējīgu atalgojuma sistēmu nodarbinātajiem Latvijā. Sarunā detalizētāk tika apspriestas atalgojuma sistēmas nepilnības iekšlietu, izglītības, veselības un transporta nozarēs.

Rinkēvičs norādīja, ka atalgojuma pieauguma tempi iekšlietu nozarē ir jākāpina arī 2024.gadā, jo atšķirībā no aizsardzības nozarē nodarbinātajiem, tas ir joprojām nepietiekošs un būtiski atpaliek.

"Tas ir jādara līdz ar darba apstākļu uzlabošanu. Motivēti iekšlietu sektora darbinieki ir ļoti svarīgi valsts iekšējās drošības stiprināšanai," atzīmēja Valsts prezidents, akcentējot, ka izglītības nozarē ļoti svarīgi rast pienācīgu risinājumu pedagogu slodžu sabalansēšanai.

LETA jau rakstīja, ka, Saeima 8.decembrī valsts 2024.gada budžeta likumprojektā neatbalstīja opozīcijas priekšlikumus par lielāku atbalstu policistiem, robežsargiem un citiem iekšlietu jomas pārstāvjiem.

Taču koalīcijas pārstāvji norādīja uz 70 miljonu eiro papildu atbalstu 2024.gada budžetā, kā arī solīja strādāt pie lielāka atbalsta nodrošināšanas iekšlietām 2025.gadā.

Opozīcijas deputāts, bijušais Ceļu policijas priekšnieks Edmunds Zivtiņš (LPV) bija iesniedzis vairākus priekšlikumus, tostarp rosināja piešķirt Valsts policijai teju 118 miljonus eiro, lai būtiski paaugstinātu atalgojumu.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) norādīja, ka ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) ir pārrunāta lielāka atbalsta sniegšana iekšlietām - no politiķa teiktā secināms, ka lielāks budžeta pieaugums varētu tikt sagatavots uz 2025.gadu.

Arī no Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītāja Jāņa Reira (JV) paustā secināms, ka lielāki papildu līdzekļi iekšlietām tiks atrasti no 2025.gada.

Svarīgākais