Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika

"Pašreizējā 7962 eiro mēnešalga ir vairāk kā pietiekama"; JKP nosoda algu paaugstināšanu amatpersonām

© Pexels.com

JKP izsaka stingru nosodījumu algu paaugstināšanai augstākajām valsts amatpersonām. JKP ieskatā pašreizējā 7962 eiro mēnešalga ir vairāk kā pietiekama, īpaši ja salīdzina ar iekšlietu sistēmas darbinieku atalgojumu, ziņo JKP Jaunā konservatīvā partija kanceleja.

G. Eglītis: "Šajā laikā, kad dzīves dārdzība un kredītmaksājumi deldē iedzīvotāju pensijas, algas un uzkrājumus, ir nepieņemami, ka valsts vadītāji - Prezidents, Premjere, ministri un deputāti izrāda atrautību no reālās dzīves."

K.Kariņa un E.Siliņas lidojumi privātās lidmašīnās, kā arī jaunas, nevajadzīgas klimata ministrijas izveide apliecina koalīcijas līderes, Jaunās Vienotības atsvešināšanos no sabiedrības interesēm. JKP uzsver, ka šajā grūtajā laikā valsts vadītājiem ir jābūt solidāriem ar sabiedrību, nevis vēl vairāk jāveicina sabiedrības neapmierinātība un nevienlīdzības sajūta. JKP atgādina, ka tieši Juta Strīķe 2019. gadā panāca Saeimas deputātu algu iesaldēšanu uz trim gadiem, tādējādi solidarizējoties ar sabiedrības ekonomisko stāvokli.