Rinkēvičs: Drošības situācija pasaulē atgādina, cik nozīmīgs Latvijas drošībai ir kopīgs darbs pie cīņas pret korupciju

© Ģirts Ozoliņš/MN

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzmanības centrā ir jābūt rezultātam lietās, kas saistītas ar augstu korupcijas risku, uzsver Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, Rinkēvičs otrdien apmeklēja KNAB, kur tikās ar biroja priekšnieku Jēkabu Straumi, darbiniekiem, iepazinās ar KNAB darba organizāciju un pārrunāja aktuālos darba jautājumus.

Valsts prezidents atzīmē, ka drošības situācija pasaulē vēlreiz atgādina, cik nozīmīgs Latvijas drošībai ir kopīgs darbs pie cīņas pret korupciju. Rinkēviča ieskatā, ir jāturpina aktīvs darbs, lai augtu neiecietība pret korupciju publiskajā un privātajā sektorā. Prezidents pateicās KNAB darbiniekiem par aktīvu pievēršanos tehnoloģiju izraisītajiem korupcijas riskiem.

Sarunā KNAB pārstāvji arī informēja par korupcijas riska jomām, kam pievērš pastiprinātu uzmanību. Vizītes laikā Valsts prezidentam bija saruna arī par mākslīgā intelekta izmantošanas riskiem priekšvēlēšanu aģitācijā.

Rinkēvičs vizītes laikā atzīmēja Starptautisko pretkorupcijas dienu un 20.gadadienu kopš Apvienoto Nāciju Organizācijas pieņemtās pretkorupcijas konvencijas, kas noteica arī šādas dienas atzīmēšanu 9.decembrī.

Svarīgākais