Finanšu ministrs: Diskusija "ir kodols" sabiedrības un politikas veidošanā

© MN

Akadēmiskajai sabiedrībai būtu jāpiedāvā arī attīstības risinājumi valstij aktuālos jautājumos, sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), viesojoties Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā centrā Torņkalnā.

Viņš uzsvēra, ka diskusija "ir kodols" sabiedrības un politikas veidošanā. "Cilvēkkapitālam būtiska ir zināšanu pārnese, un šeit lielu lomu spēlē universitātes. Mums ir svarīgi mācīties no pasaules pieredzes, veidot ekselences un zinību centrus, kas pārņem un pieņem labāko praksi," sacīja Ašeradens.

Kā aģentūru LETA informēja LU, Akadēmiskajā centrā šonedēļ viesojās izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) un finanšu ministrs, lai apspriestu paveikto LU stratēģisko mērķu sasniegšanā, izaicinājumus izglītības sistēmas attīstībā un augstākajā izglītībā kopumā.

Ministri atzinīgi novērtējuši notikušās pārmaiņas. Vienlaikus uzsvērta nepieciešamība nodrošināt uzsākto ideju turpināšanu, kur liela nozīme būšot LU Padomei.

Akadēmiskajā centrā Torņakalnā LU veido starpdisciplināru, atvērtu un uz inovācijām vērstu izcilu darba un studiju vidi. Šobrīd tur atrodas Dabas māja un Zinātņu māja, nākamā durvis vērs Rakstu māja. LU Akadēmiskajā centrā plānota arī Tehnoloģiju, Sporta, Veselības mājas, viesnīca studentiem un zinātniekiem.