"Apvienotais saraksts" nepadodas; trešajā pieprasījumā prasa skaidrot Kariņa specreisu izmaksas

© Dmitrijs Suļžics/MN

"Apvienotais saraksts" (AS) trešajā pieprasījumā par pašreizējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) Ministru prezidenta amata laika speciālajiem avioreisiem prasa skaidrot, kāpēc uz līdzīgiem ceļamērķiem atšķiras izmaksas.

Saeima šodien atbilstoši Kārtības rullim AS pieprasījumu Ministru prezidentei Evikai Siliņai (JV) šodien nodeva skatīšanai atbildīgajā Pieprasījumu komisijā.

AS min piemērus izmaksu atšķirībās, piemēram, viens reiss Kariņa delegācijai uz Vāciju izmaksājis 27 000 eiro, bet cits - 42 600 eiro.

Opozīcijas politiķi arī prasa sniegt sīkāku informāciju par Eiropas Savienības apmaksātajiem specreisiem ar Kariņa dalību - par to laikiem, atsevišķi arī par ēdināšanas izmaksām un citas ziņas.

AS vēlas noskaidrot, cik izmaksājuši fotogrāfa pakalpojumi Kariņa komandējumos, kā arī uzdevusi citus ar šo tēmu saistītus jautājumus.

Kā ziņots, daļā sabiedrības kritiku izpelnījušies Kariņa Ministru prezidenta laika vadīto delegāciju veiktie speciālie avioreisi no 2021.gada līdz 2023.gada septembrim, kas no valsts budžeta atbilstoši Valsts kancelejas apkopotajai informācijai izmaksājuši 613 830 eiro. Kariņš uzskata, ka šādi lidojumi esot bijuši nepieciešami, lai Latvija būtu pārstāvēta starptautiskās sanāksmēs.

Svarīgākais