"Nu neizdosies izblēdīties, nekaunīgie, rijīgie mērgļi."; Lapsa saņēmis atbildi no Citskovska par iesniegumu saistībā ar Kariņa komandējumiem

© Ģirts Ozoliņš/MN

Žurnālists Lato Lapsa savā profilā mikrovietnē "X" publicējis iesniegumu, kuru šodien, 3. decembrī, nosūtījis Ministru prezidentei Evikai Siliņai.

Lapsa iesniegumā raksta, ka gatavo mediju publikācijas par valsts līdzekļu izšķērdēšanu, tāpēc vēlas saņemt informāciju par katru komandējumu, kurā devies ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Iesniegumā, kuru žurnālists nosūtīja 16. novembrī, vēlējās precizēt: komandējuma sākuma datumu, komandējuma beigu datumu, komandējuma maršrutu, galamērķi, komandējuma mērķi, pasākumu, uz kuru bija jādodas Kariņam, kā arī citi jautājumi, kas ietver arī transportlīdzekļus, kas tika izmantoti, nokļūstot līdz komandējuma galamērķim.

Uz iesniegumu Lapsa saņēma Valsts kancelejas līdzšinējā direktora Jāņa Citskovska parakstītu dokumentu, kurā tiek minēts, ka interesējošā informācija par komandējumiem, kurā 2022. gadā un 2023. gadā devies Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, ir pieejama gan Saeimas tīmekļvietnē, gan publiski pieejama plašsaziņas informācijas līdzekļos.

Iepazīstoties ar informāciju, tiek konstatēts, ka tajās nav atrodama lielākā daļa no pieprasītās informācijas. Tādējādi Valsts kancelejas direktors ir rīkojies prettiesiski,

raksta Lapsa.