Kariņa paziņojums saceļ sašutuma vētru soctīklos

© Dmitrijs SUĻŽICS, MN

Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) Briselē pamatojis savas pretenzijas ieņemt NATO ģenerālsekretāra amatu, paužot viedokli, ka organizācijai nepieciešama persona, kas spēj panākt vienprātību, kas apņēmīgi iestājas par aizsardzības izdevumu palielināšanu un kurai ir skaidrs priekšstats, kā tikt galā ar Krieviju.

Sagaidāms, ka jaunais NATO ģenerālsekretārs tiks izraudzīts nākamā gada jūlijā alianses samitā Vašingtonā.

Šis K. Kariņa paziņojums radījis cilvēko sašutumu.

"Cilvēks, kurš piecus gadus būdams premjera amatā, nepaveica neko paliekošu(izņemot valsts parāda uzaudzēšanu) un tā arī nesaprata, kas īsti notiek Latvijā,saprotot, kā tikt galā ar Krieviju.Neviens nesaprot,bet Kariņš gan. Tvaika ielas Napoleoni gan jau, ka arī droši vien zina…" raksta Kārlis Seržants.

Ieva: Viņš varbūt saprot Ameriku, bet Krieviju gan ne. Un Latviju ar' diez vai

"Cilvēks, kuram acīmredzami nav pat elementāras izpratnes par to, kas ir Krievija, tagad mēģina sabojāt izredzes kļūt par NATO vadītāju Igaunijas pārstāvei, kurai šāda izpratne ir," tā deputāts Edvīns Šnore.

Viktors: Jāaa, Kariņa smaidā ar laiku var saskatīt kaut ko visnotaļ robīgu un mākslīgu...

Silent: Redziet, kas notiek, ja valsts vadītājam un ministriem nav obligātā kārtā katru gadu jāapmeklē psihiatrs un jāsaņem slēdziens par to, ka viņu psihiskā veselība ir normas robežās.

Politika

Tikko atgriezies no ASV, kur piedalījās ANO Ģenerālajā asamblejā, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs sniedza ekspresinterviju “Neatkarīgajai”: par četrām asamblejas aktualitātēm, par kritiku, kas vērsta pret ANO, par daudzu valstu sentimentu attiecībā uz Krieviju, par Zelenska “miera plānu”, tikšanos ar Baidenu un daudz ko citu.

Svarīgākais