Kur lidoja un cik izmaksāja katrs Kariņa lidojums? Publiskota tabula

© Vladislavs PROŠKINS, MN

Saeimas opozīcijas partijas "Latvija pirmajā vietā" ģenerālsekretārs Māris Mežals vietnē "Facebook" publicējis tabulu, kurā redzams, kur lidoja un cik izmaksāja katrs Kariņa lidojums. Ar ierakstu dalījušies teju 500 "Facebook" lietotāji un tas raisījis plašu diskusiju.

Dace: Varbūt beidzot likt visu atmaksāt citiem par brīdinājumu.Un pēc tam ārā no mūsu ZEMES! Pietiek par Latvijas tautu ņirgāties!!!

Dzineta: Kāds sīkums! Perspektīvi plāni uz NATO aviāciju!

Jānis: Skatoties viņa atbildes ,var skaidri redzēt ka viņam viss ir vienalga

Edgars: Un atcerieties, NEKAS VIŅAM NEBŪS! Ko domā, opozīcija nezināja vai nezin,kas notiek?! Visi klusē….!

Irina: Mēs te komentāros tik nolaižam tvaiku, bet no tā nekas nemainās

Jau ziņots, ka K. Kariņa Ministru prezidenta laika delegācijām paredzētie speciālie avioreisi no 2021.gada līdz 2023.gada septembrim no valsts budžeta izmaksāja 613 830 eiro, liecina Valsts kancelejas (VK) apkopotā informācija.

Interesi par Kariņa laikā veiktajiem speciālajiem reisiem izrādījuši AS politiķi, pieprasot sniegt viņiem šādu informāciju. AS gribēja zināt par Kariņa vēl premjera pilnvaru laikā izmantotajiem privāto lidsabiedrību pakalpojumiem. Informāciju par to atbilstoši Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) rezolūcijai sagatavojis VK direktors Citskovskis.

Viens no pieprasījuma iesniedzējiem, Saeimas deputāts Smiltēns, atsaucoties uz saņemto atbildi, publiski norāda, ka trešā daļa no visiem lidojumiem veikta, nevis pērkot vietu regulārajā avioreisā, bet īrējot visu lidmašīnu.

Kariņa speciālo reisu nodrošināšanai no valsts budžeta līdzekļiem 2021.gadā izlietoti 144 800 eiro, 2022.gadā - 332 717 eiro un 2023.gadā - 136 313 eiro, teikts Citskovska vēstulē. Smiltēns norāda, ka attiecīgās summas izlietotas par 18 lidojumiem.

Starp speciālo reisu galamērķiem bija arī Beļģija, Slovēnija, Vācija, Francija, Portugāle, Lielbritānija, Slovākija, Nīderlande, Dānija, Čehija, Polija un Moldova, un pasažieru skaits Kariņa kā premjera laika delegācijā bija no piecām līdz deviņām personām.

Politika

Reaģējot uz situāciju Tuvajos Austrumos, Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūra (EASA) Eiropas Savienības pārvadātājiem uz laiku aizliegusi izmantot Izraēlas un Libānas gaisa telpas, aģentūru LETA informēja Civilās aviācijas aģentūras operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Svarīgākais