Vairāku valstu iekšlietu ministri plāno pieņemt kopīgu paziņojumu par atbalstu Ukrainas tautai

© Scanpix/ZUMA Press

Baltijas valstu, Norvēģijas, Polijas, Somijas un Ukrainas iekšlietu ministri šodien Lietuvā plāno pieņemt kopīgu paziņojumu par atbalstu Ukrainas tautai cīņā pret Krievijas agresiju, kā arī gatavību vienoti un solidāri reaģēt uz reģionā pastāvošajiem izaicinājumiem.

Jau ziņots, ka šonedēļ Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) , Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs un Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts Viļņā, Lietuvā, tiekas ar visu trīs Baltijas valstu, Norvēģijas, Polijas, Somijas un Ukrainas iekšlietu ministriem un robežapsardzības dienestu priekšniekiem.

Tikšanās mērķis ir pārrunāt drošības situāciju reģionā, kā arī šā brīža izaicinājumus un iespējamo kopīgo rīcību.

Tikšanās laikā īpaša uzmanība tiks pievērsta tādiem jautājumiem kā hibrīddraudi, robežu drošība, migrācija, kritiskās infrastruktūras aizsardzība, kā arī palīdzība un atbalsts Ukrainai un Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Politika

Reaģējot uz situāciju Tuvajos Austrumos, Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūra (EASA) Eiropas Savienības pārvadātājiem uz laiku aizliegusi izmantot Izraēlas un Libānas gaisa telpas, aģentūru LETA informēja Civilās aviācijas aģentūras operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Svarīgākais