Smiltēns atklāj "Progresīvo" taktiku savas pozīcijas slēpšanai no sabiedrības

© Dmitrijs Suļžics/MN

Saeimas deputāts Edvards Smiltēns mikrovietnē "X" publicējis 26. oktobra Saeimas balsojuma rezultātus Grozījumu likumā "Par padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu eksponēšanas aizliegumu un to demontāžu Latvijas republikas teritorijā", kas, pēc viņa teiktā, pierāda, kā "Progresīvie" vienlaikus pauž divus vēstījumus.

Uzskatāms piemērs "Progresīvie" divu paralēlo vēstījumu politikai - kā parādīt vienai sabiedrības daļai, ka NEATBALSTI padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu eksponēšanas aizliegumu un to demontāžu Latvijas Republikas teritorijā. Bet citai auditorijai raidi signālu, ka NEIEBILSTI pret padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu eksponēšanas aizliegumu un to demontāžu Latvijas Republikas teritorijā,

raksta E. Smiltēns.

Teorētiski Saeimā ir četri balsojuma veidi, taču faktiski - esot pieci:

1) Par

2) Pret

3) Atturās

4) Nebalso

5) Izņem balsošanas kartiņu pirms balsojuma, lai attiecīgie uzvārdi neparādītos balsošanas protokolā.

"Tieši balsošanas kartiņu izņemšanu Saeimas balsojumos kolektīvi sākusi praktizēt Saeimas frakcija "Progresīvie", lai slēptu no sabiedrības un žurnālistiem savu pozīciju nozīmīgos Saeimas lēmumos," uzsver E. Smiltēns.

Politika

Ukrainas žurnālists, kara analītiķis un bruņoto spēku brīvprātīgais Kirils Sazonovs uzskata, ka krievi baidās izmantot kodolieročus, jo nezina, kādā stāvoklī tie atrodas, vēsta dialog.ua.