Skatīs pieprasījumu Siliņai par izteikumiem saistībā ar krievu valodu sabiedriskajos medijos

© MN

Saeimas atbildīgā komisija šodien skatīs opozīcijas pieprasījumu Ministru prezidentei Evikai Siliņai (JV) saistībā ar krievu valodas nākotni sabiedriskajos medijos.

Pieprasījumu komisijas sēde paredzēta plkst.12 Jēkaba ielā 16, 303.telpā.

Pieprasījumu "Par izteikumiem saistībā ar apņemšanos nepildīt Saeimā apstiprināto "Nacionālās drošības koncepciju 2023"" iesnieguši Nacionālās apvienības deputāti Edvīns Šnore, Rihards Kols, Ilze Indriksone, Artūrs Butāns, Edmunds Teirumnieks, Jānis Grasbergs, Jānis Vitenbergs, Uģis Mitrevics, Jānis Dombrava un Nauris Puntulis.

NDK noteikts, ka no 2026.gada 1.janvāra arī sabiedrisko mediju veidotajam saturam jābūt tikai latviešu valodā un valodās, kas ir piederīgas Eiropas kultūrtelpai.

Tāpat šodien komisijā paredzēts skatīt "Apvienotā saraksta" deputātu Edgara Tavara, Edvarda Smiltēna, Andra Kulberga, Māra Sprindžuka, Māra Kučinska, Ingmāra Līdakas, Edgara Putras, Raimonda Bergmaņa, Laura Lizbovska, Česlava Batņas, Lindas Matisones, Didža Šmita un Jura Viļuma pieprasījumu Siliņai par iepriekš paredzētajiem papildu pienākumiem iedzīvotājiem, deklarējot ienākumus.

Jau pēc šī pieprasījuma iesniegšanas Siliņa paziņoja, ka attiecīgie grozījumu par papildu nosacījumiem tiek atsaukti un tik vēlreiz vērtēti.

Politika

Krievijas troļļu ferma ir radījusi un izplatījusi nepatiesu apgalvojumu, ka viceprezidente Kamala Herisa 2011. gada jūnijā bija iesaistīta ceļu satiksmes negadījumā, kura rezultātā tika paralizēta 13 gadus veca meitene, atsaucoties uz “Microsoft” paziņojumu, vēsta raidsabiedrība “CBS News”.

Svarīgākais