ANO Drošības padome ārkārtas sēdē apspriedīs raķetes trāpījumu Gazas slimnīcā

© Scanpix/ZUMA Press

ANO Drošības padome trešdien rīkos ārkārtas sēdi, lai apspriestu raķetes trāpījumu slimnīcai Gazas pilsētā, kurā gājuši bojā simtiem cilvēku un ievainoti vēl vairāki simti.

Apvienotie Arābu Emirāti (AAE) un Krievija otrdien pieprasīja, lai trešdienas rītā tiktu sasaukta šī ārkārtas sēde Ņujorkā, pavēstīja ziņu avoti diplomātu aprindās.

Brazīlija, kas pašlaik vada ANO Drošības padomi, arī apstiprināja, ka šajā sēdē notiks balsojums par rezolūcijas projektu.

Šajā dokumentā pausts aicinājums nodrošināt humānās palīdzības organizāciju piekļuvi Gazas joslai un atcelt Izraēlas aicinājumu evakuēties civiliedzīvotājiem no Gazas joslas ziemeļu daļas.

Rezolūcijas projektā arī izteikts aicinājums visām bruņotā konflikta pusēm ievērot starptautiskās tiesības.

Sprādziens Gazas pilsētas Al-Ahli slimnīcā, kurā gājuši bojā vismaz 200 cilvēku, otrdien notika, visticamāk, palestīniešu kaujinieku neveiksmīgi izšautas raķetes dēļ.

Lai gan Gazas joslā valdošais kaujinieku grupējums "Hamas" apgalvoja, ka sprādzienu slimnīcā izraisījis Izraēlas gaisa trieciens, Izraēla paziņoja, ka slimnīcai trāpījusi palestīniešu kaujinieku grupējuma "Islāma džihāds" izšauta raķete.

Politika

Krievijas troļļu ferma ir radījusi un izplatījusi nepatiesu apgalvojumu, ka viceprezidente Kamala Herisa 2011. gada jūnijā bija iesaistīta ceļu satiksmes negadījumā, kura rezultātā tika paralizēta 13 gadus veca meitene, atsaucoties uz “Microsoft” paziņojumu, vēsta raidsabiedrība “CBS News”.

Svarīgākais