Rīgas domē izstrādāta jauna domes deputātu komandējumu organizēšanas kārtība

© Kaspars Krafts/F64

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja ceturtdien atbalstīja jauno domes priekšsēdētāja, vietnieku un deputātu komandējumu organizēšanas kārtību.

Jaunā kārtība paredz, ka rīkojumu par domes priekšsēdētāja vietnieku un domes deputātu komandējumiem parakstīs Rīgas mērs.

Savukārt par mēra komandējumiem rīkojumu parakstīs viņa vietnieks īpašumu pārvaldības un sadarbības jautājumos, bet, ja tas atrodas prombūtnē vai ir kavēts pildīt savus pienākumus - Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks drošības, pretkorupcijas un atklātības jautājumos.

Iesniegumi par iekšzemes komandējumiem jāiesniedz ne vēlāk kā piecas darba dienas pirms komandējuma, savukārt ārzemju komandējumam - ne vēlāk kā 14 darba dienas pirms komandējuma.

Atskaites par komandējumiem jāiesniedz 14 darba dienu laikā pēc komandējuma.

Jaunā kārtība vairs nenosaka pienākumu komandējumus izvērtēt Finanšu un administrācijas lietu komitejā, kā tas bija kādreiz.

Gala lēmums par to jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Kā ziņots, Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja iepriekš uzdeva izpilddirektoram Jānim Langem izstrādāt kārtību par deputātu komandējumiem un atvaļinājumu piešķiršanu.

Komitejas sēdē tika skatīts ziņojums par komandējumu piešķiršanas kārtību pašvaldības vēlētām amatpersonām. Šis jautājums aktualizējās pēc tam, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) diviem vicemēriem izteica aizrādījumu, un veica pārbaudi par bijušā mēra Mārtiņa Staķa komandējumiem.

Svarīgākais