Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Politika

"Saskaņa": Pagaidu asfalta ieklāšana Slokas ielā norāda uz neprofesionalitāti un izšķērdēšanu

© F64

Pagaidu asfalta ieklāšana Slokas ielā norāda uz neprofesionalitāti un izšķērdēšanu, paziņojusi Rīgas domes frakcija "Saskaņa".

Frakcijas šodien izplatītajā paziņojumā norādīts, ka par pagaidu asfalta uzklāšanu Rīgas domes priekššēdētājs Vilnis Ķirsis (JV) neko nezina, bet izpilddirektors Jānis Lange, kuram būtu jāsniedz paskaidrojumi, ir atvaļinājumā.

Esošo situāciju "Saskaņa" vērtē kā ērtu iespēju nesniegt skaidrojumus rīdziniekiem par to nodokļos samaksātās naudas izšķērdēšanu.

"Lai pilsētu pārvaldītu efektīvi un lietderīgi, nevar rasties situācija, ka augstākās domes amatpersonas neko nezina. Tas tikai norāda uz neprofesionalitāti un izšķērdēšanu, par ko maksā rīdzinieki," teiks frakcijas paziņojumā.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgā notika pasaules skriešanas čempionāts. Tā trase skāra daļu Slokas ielas remontdarbu zonu. Lai nodrošinātu čempionāta norisi, minētajā vietā tika ieklāts pagaidu asfalts, kuru paredzēts demontēt.

Ķirsis uzdevis Rīgas izpilddirektoram Langem sniegt paskaidrojumu par šī risinājuma pamatotību.

Asfalta ieklāšanai izlietoti aptuveni 12 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Kā liecina "Rīgas satiksmes" mājaslapā publicētā informācija, projekts tramvaja sliežu ceļu pārbūve Slokas ielā tika plānots jau pirms vairākiem gadiem. Pieteikties tā izpildei varēja līdz 2021.gada decembrim. Savukārt līgums par projekta izpildi par AS "A.C.B" par 6,7 miljoniem eiro tika noslēgts 2022.gada 28.februārī.

Rīgas dome piešķīrusi 300 000 eiro pasaules čempionāta skriešanā norisei galvaspilsētā.