Pašvaldības sāks sarunas ar Finanšu ministriju par nākamā gada budžetu

© Ģirts Ozoliņš/ F64

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) trešdien sāks sarunas ar Finanšu ministriju par nākamā gada budžetu un finansējumu pašvaldībām, aģentūru LETA informēja LPS pārstāve Liene Užule.

4.oktobrī plkst.11 Finanšu ministrijā notiks LPS un Finanšu ministrijas sarunas, kuras vadīs LPS priekšsēdis Gints Kaminskis un finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), bet tajās piedalīsies pašvaldību vadītāji, LPS padomnieki un ministrijas pārstāvji.

Tikšanās laikā norisināsies diskusija par Ministru kabineta un LPS vienošanās domstarpību protokolu par 2024.gada budžetu un budžeta ietvaru 2024. -2026.gadam, kā arī citiem ar finansējumu saistītiem jautājumiem.

LPS norāda, ka šis un arī nākamais gads pašvaldībām finanšu jomā būs izaicinājumu pilns, ko rada ne vien minimālās algas celšana, energoresursu sadārdzinājums, inflācija un pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu zemākās likmes atalgojuma celšana, bet arī straujš kredītprocentu likmju palielinājums, kā rezultātā ir būtiski pieauguši pašvaldību izdevumi procentu nomaksai.

Politika

Bijušajam Ņujorkas mēram, federālajam prokuroram un Donalda Trampa personiskajam advokātam Rūdolfam Džuliāni atņemta advokāta licence Ņujorkas štatā, tiesai secinot, ka viņš vairākkārt melojis saistībā ar 2020.gada prezidenta vēlēšanu iznākumu.

Svarīgākais