Apstiprina Rīgas domes deputātu mandātus jaunajiem un no Saeimas atpakaļ atnākušajiem deputātiem

© Kaspars Krafts/F64

Šodien Rīgas domes sēdē tika sniegta informācija par jaunajiem un no Saeimas atpakaļ atnākušajiem deputātiem, tādējādi apstiprinot viņu pilnvaras

Galvaspilsētas domē atgriezās "Nacionālās apvienības/Latvija Reģionu apvienības" deputāti Jurģis Klotiņš un Ieva Brante.

Savukārt Rīgas domi pameta par kultūras ministri kļuvusī Agnese Logina ("Progresīvie"), bet uz Saeimu devās šīs pašas Rīgas domes frakcijas deputāte Mairita Lūse.

Viņu vietā šodien Rīgas domes deputāta amatā stājās Edgars Jēkabsons un Mārtiņš Zvejnieks.

Rīgas dome šodien arī nolēma ievēlēt Branti Sociālo jautājumu komitejā un Pilsētas attīstības komitejā.

Klotiņš darbosies Sociālo jautājumu komitejā un Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā.

Jēkabsons tika ievēlēts Izglītības, kultūras un sporta komitejā kā arī Pilsētas attīstības komitejā.

Savukārt Zvejnieks ievēlēts Mājokļu un vides komitejā, kā arī Sociālo jautājumu komitejā.

Līdz ar deputātu sastāva maiņu pamainījušās arī jau esošo Rīgas domes deputātu darbības jomas. Tā Selīna Vancāne ("Progresīvie") turpmāk darbosies Pilsētas attīstības komitejā, uz kuru pārcelts arī Valdis Gavars (NA/LRA).

Savukārt Einārs Cilinskis (NA/LRA) ievēlēts Mājokļu un vides komitejā, bet viņa frakcijas biedrs, vicemērs Edvards Ratnieks - Pilsētas īpašuma komitejā.

Politika

Labklājības ministrija (LM) ir iesniegusi saskaņošanai valdībā grozījumus Valsts fondēto pensiju likumā, kas paredz no 2025.gada 1.janvāra līdz 2028.gada 31.decembrim pensiju iemaksu likmes viena procentpunkta pārnesi no pensiju otrā līmeņa uz valsts nefondēto pensiju shēmu jeb pensiju pirmo līmeni.

Svarīgākais