Kultūras ministre atbalsta sabiedrisko mediju apvienošanu

© Rūta Kalmuka/F64

Sabiedrisko mediju apvienošanā nozīmīgs ir Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes redzējums (SEPLP), uzsver kultūras ministre Agnese Logina (P).

Kā aģentūrai LETA norāda ministres padomnieks Dāvis Lodziņš, Loginas ieskatā, sabiedrisko mediju apvienošana ir viens no atbalstāmiem jautājumiem.

Lodziņš vērš uzmanību, ka SEPLP ir izstrādājusi sabiedrisko mediju attīstības koncepciju 2024. līdz 2027.gadam, kā arī grozījumus Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā.

Ministres padomnieks skaidro, ka šajos dokumentos, kas nodoti saskaņošanai Tieslietu un Finanšu ministrijā, kā arī Valsts kancelejā, paredzēts pakāpenisks finansējuma pieaugums, kas kopumā triju gadu posmā sasniegtu ap 70 miljoniem eiro.

Jau rakstīts, ka Saeimā tiks veidota apakškomisija, kura varēs vērtēt sabiedrisko mediju apvienošanas jautājumu, pirmdien, 25.septembrī, pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Vaicāta, vai šoreiz procesā aktīvi tiks iesaistīti arī sabiedrisko mediju darbinieki, Siliņa sacīja, ka apakškomisijai apspriešanā jāpieaicina visas iesaistītās puses. Ministru prezidente arī atzīmēja, ka valsts ir atradusi papildu finansējumu mediju atbalstam.

Politika

Reaģējot uz situāciju Tuvajos Austrumos, Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūra (EASA) Eiropas Savienības pārvadātājiem uz laiku aizliegusi izmantot Izraēlas un Libānas gaisa telpas, aģentūru LETA informēja Civilās aviācijas aģentūras operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Svarīgākais