Raidījums: Uldis Augulis sev kā palīdzi pieņēmis bijušās sievas meitu

© F64

Jaunā Evikas Siliņas valdība nostrādājusi pirmo nedēļu. Kaut vairākus ministru vārdus nosauca steigā un pēdējā brīdī, dažiem komandas jau nokomplektētas, ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga".

Ministru padomnieki bieži ir atslēgas cilvēki ar lielām pilnvarām. Tām ir amatpersonu statuss. Politiskais birojs prasa arī papildu valsts līdzekļus. Piemēram, aizejošās ekonomikas ministres 6 padomniekiem un parlamentārajam sekretāram atlaišanas pabalstos vienas mēnešalgas apmērā kopumā izmaksāja vairāk nekā 20 tūkstošu, skaidro TV3.

Ministri savu izvēli mēdz saskaņot ar partijas vadību, lai viņi var ietekmēt nozares politiku un krīzes situācijās ātri piekļūt informācijai. Tā ir iespēja darbā iekārtot arī partijām nozīmīgus cilvēkus un tos, kuriem nepaveicās Saeimas vēlēšanās.

Ministru prezidentei Evikai Siliņai komandu veido pamatā tie paši, kuri strādāja pie premjera Krišjāņa Kariņa.

ZZS ministriem katram ir sava pieeja, kā viņi izraudzījušies padomdevējus. Trešo reizi labklājības ministra postenī nonākušā Ulda Auguļa biroju vadīs Artūrs Neimanis, kurš šos pienākumus veicis arī iepriekš. Darbam ar medijiem izraudzīts Kaspars Magurs, kurš savulaik no LZS nesekmīgi kandidēja uz Ķekavas novada domi.

Augulis TV3 skaidro, ka viņam pienākas vēl divi padomnieki, bet tos vēl neesot nokomplektējis.

Man ir jāsaprot, kurās jomās man būs vairāk nepieciešama palīdzība. Trešo reizi esot ministra amatā, stingri jāpadomā, kur un kas vēl ir jāpastiprina.

Ulda Auguļa palīdze būs ministrijas ierēdne Jana Grigorjana. Viņa ir Auguļa bijušās dzīvesbiedres meita. “Nekā personīga” savulaik stāstīja, ka Augulim esot satiksmes ministra amatā, Grigorjanas ģimenei jaunu 30 tūkstošus vērtu automašīnu it kā izkārtoja “Latvijas dzelzsceļa” meitas kompānijas vadītājs un vēlāk nodokļu mahinācijās aizdomās turētais Verners Lūsis.

Automašīnas apdrošināšanu bija apmaksājs Augulis. Viņš toreiz noliedza, ka izņemot apdrošināšanu, viņam būtu kāda saistība ar šo darījumu. KNAB veica pārbaudi un atzina, ka neesot konstatējams, ka ministrs būtu izmantojis savas pilnvaras nevietā. Iespējamo Interešu konfliktu KNAB vispār nevērtēja.

Svarīgākais