Kariņš pauž Latvijas ieinteresētību par drīzu Zviedrijas pievienošanās NATO

© Kaspars Krafts/F64

Latvija ir ieinteresēta drīzā Zviedrijas pievienošanās NATO protokola ratifikācijā Turcijas parlamentā, uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV), kurš ANO Ģenerālās asamblejas 78.sesijas laikā Ņujorkā tikās ar Turcijas ārlietu ministru Hakanu Fidanu.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, pārrunājot Latvijas un Turcijas sadarbības jautājumus, amatpersonas apliecināja abpusēju ieinteresētību stiprināt divpusējo dialogu un sadarbību NATO.

Ārlietu ministri arī apsprieda Eiropas Padomes darba kārtības jautājumu, jo Latvija šobrīd prezidē Eiropas Padomē. Kariņš atzīmēja, ka viena no Latvijas prezidentūras prioritātēm ir veicināt Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumu izpildi.

Sarunu partneri apmainījās viedokļiem par aktuālo drošības situāciju Eiropā un Krievijas agresijas pret Ukrainu sekām. Latvijas ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja Turcijas centienus Melnās jūras graudu iniciatīvas atjaunošanā. Kariņš pauda bažas par notikumu attīstību Karabahā un izteica cerību par miermīlīgu situācijas risinājumu, izmantojot visus pieejamos diplomātiskos un politiskos instrumentus.

Tāpat ārlietu ministri pārrunāja sadarbības iespējas starptautiskajās organizācijās.

Politika

Valdības rosinātās izmaiņas Latvijas pensiju sistēmā mudinās 33 % iedzīvotāju domāt par papildu uzkrājumu veidošanu vai investīcijām, taču 24 % no tiem uzkrājumus vai ieguldījumus plāno veikt ārpus pensiju sistēmas, liecina bankas Citadele veiktā iedzīvotāju aptauja.

Svarīgākais