Zemkopības ministram padomus sniegs savulaik KNAB sodītais Dainis Karols

© Ģirts Ozoliņš/ F64

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) parlamentārā sekretāra amatā iecēlis Normundu Šmitu (ZZS), aģentūra LETA noskaidroja Zemkopības ministrijā (ZM).

Šmits patlaban ieņem Latvijas Gaļas pārstrādes asociācijas izpilddirektora amatu.

Vienlaikus par ministra biroja vadītāju iecelts Māris Gelsbergs, bet par padomniekiem - Dainis Karols (LZS) un Artūrs Graudiņš (LZS).

Gelsbergs arī Saeimā strādāja par Krauzes biroja vadītāju.

Savukārt Karols iepriekš strādājis par Talsu novada domes priekšsēdētāju un patlaban ir Latvijas Zemnieku savienības (LZS) valdes loceklis. Karols 1994.gadā Ogres Meža tehnikumā ieguva mežsaimniecības tehniķa izglītību, bet 2009.gadā pabeidza biznesa augstskolu "Turība", iegūstot jurista palīga kvalifikāciju.

Tikmēr Graudiņš patlaban ieņem LZS ģenerālsekretāra amatu. LZS mājaslapā norādīts, ka Graudiņš Latvijas Universitātē ieguvis maģistra grādu sabiedrības vadībā. Viņš strādājis Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļā, kā arī vadījis Rīgas pilsētas Centra rajona Latvijas Universitātes nodaļu.

Tāpat ministrijas pārstāvji informēja, ka ministra palīdzes amatā darbu saglabājusi Anželika Lazdiņa, kas bija arī Didža Šmita (AS) palīdze.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļa Krauze iecelts zemkopības ministra amatā, stājoties iepriekšējā ministra Didža Šmitavietā.

Krauze iepriekš aģentūrai LETA teica, ka darbam ministra birojā piesaistīs cilvēkus, kas darbojas nozarē un lauksaimniecības organizācijās.

Svarīgākais