Rinkēvičs: Latvija atbalsta iestāšanās ES sarunu sākšanu ar Moldovu jau šogad

© Scanpix

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs šodien ANO Ģenerālās asamblejas 78. sesijas laikā Ņujorkā tikās ar Moldovas prezidenti Maiju Sandu, uzsverot, ka Latvija atbalsta iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) sarunu sākšanu ar Moldovu jau šogad.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, Latvijas un Moldovas prezidenti pārrunāja abu valstu divpusējo sadarbību, Krievijas agresiju Ukrainā un abu valstu sadarbību starptautiskajās organizācijās.

Tikšanās laikā Rinkēvičs apliecināja Latvijas interesi turpināt sadarboties ar Moldovu attīstības sadarbības projektos un atzinīgi novērtēja Moldovas noturību saistībā ar Krievijas hibrīddraudiem pret Moldovu.

Latvijas prezidents pauda gandarījumu par Moldovas sadarbību ar Ukrainu, nodrošinot graudu transportēšanu uz ES.

Rinkēvičs aicināja Moldovu pieskaņoties ES sankciju regulējumam, tādējādi nepieļaujot Krievijas centienus apiet sankciju režīmu.

Politika

Bijušajam Ņujorkas mēram, federālajam prokuroram un Donalda Trampa personiskajam advokātam Rūdolfam Džuliāni atņemta advokāta licence Ņujorkas štatā, tiesai secinot, ka viņš vairākkārt melojis saistībā ar 2020.gada prezidenta vēlēšanu iznākumu.