Abu Meri biroju vadīs Ropažu novada domes deputāte

Hosams Abu Meri © Foto: Gints Ivuškāns

Jaunais veselības ministrs Hosams Abu Meri par sava biroja vadītāju izraudzījies Renāti Gremzi. Ministram padomus stratēģiskās plānošanas jautājumos sniegs Normunds Beļskis, komunikācijas jautājumos - Ilona Oša.

Normunda Beļska vārds sabiedrībai ir zināms un nav svešs arī veselības nozarei. N. Beļskis strādāis par Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departamenta direktoru, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Atbalsta fonda izpilddirektoru un RAKUS stratēģiskās komunikācijas vadītāju.

2004. gadā viņš kļuva par veselības ministra Gundara Bērziņa padomnieku, 2007. gadā saglabāja padomnieka amatu pie veselības ministra Vineta Veldres un kļuva par iekšlietu ministra Mareka Segliņa padomnieku, 2009. gadā šajā pašā struktūrā ieņēma preses sekretāra amatu, bet 2010. gadā kļuva par veselības ministres Baibas Rozentāles padomnieku.

2007. gadā darbojies arī Valsts prezidenta kancelejā kā Valda Zatlera padomnieks.

Renāte Gremze 14. Saeimas vēlēšanās startēja no "Konservatīvo" saraksta. Janvara beigās līdzīgi kā daļa citu partijas biedru, viņa "konservatīvos" pameta.

Portāls NRA jau rakstīja, ka 23.janvārī par izstāšanos no politiskās partijas "Konservatīvie" paziņoja 16 Ropažu novada nodaļas biedri, tostarp partiju pametušas abas no "Konservatīvo" saraksta Ropažu novada domē ievēlētās deputātes - Irēna Krote un Renāte Gremze.

Kopš "Konservatīvo" sakāves 14.Saeimas vēlēšanās partijai neizdevies apturēt biedru masveida aizplūšanu un sagatavoties partijas restartam.

Politika

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.