Zināmi pirmie divi Evikas Siliņas padomnieki

Evika Siliņa © Foto: Kaspars Krafts/F64

Evikai Siliņai Ministru prezidenta amatā nomainot Krišjāni Kariņu, jau nedaudz ir mainījies arī premjera biroja sastāvs. Jau zināms, kas pilda parlamentārā sekretāra, preses sekretāra, biroja vadītājas amatus, kā arī divi Siliņas padomnieki.

Ministru prezidentes padomnieks ārlietu un Eiropas Savienības jautājumos būs Reinis Brusbārdis, kurš šo amatu pildīja arī laikā, kad Minustru kabinetu vadīja Kariņš.

Ministru prezidentes padomniece ārlietu jautājumos būs Gunta Pastore. Viņa bija arī Kariņa padomniece ārlietu jautājumos. Pirms tam viņa pildīja Latvijas vēstnieces Čehijā pienākumus, kā arī ir bijusi Saeimas priekšsēdētājas ārlietu padomniece, strādājusi dažādos amatos Ārlietu ministrijā, tostarp Latvijas vēstniecībā Dānijā un Zviedrijā. Gunta Pastore ir ieguvusi doktora grādu politikas zinātnē un starptautiskajās attiecībās.

Ministru prezidentes sekretāre būs Inga Vutkeviča, konsultante - Vita Žindika.

Portāls NRA jau rakstija, ka Evikas Siliņas biroju vadīs bijušā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) biroja vadītāja Ieva Zīberga. Savukārt Ministru prezidentes parlamentārais sekretārs būs Jānis Patmalnieks, kurš arī strādāja Kariņa komandā. Siliņas preses sekretārs būs bijušā Rīgas mēra Mārtiņa Staķa padomnieks Aleksis Zoldners.