Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika

Edgars Tavars sarunas par koalīcijas saglabāšanu vai paplašināšanu nosauuc par "pilnīgām un absolūtām pupu mizām"

Edgars Tavars © Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

"Apvienotais saraksts" (AS), paliekot ārpus valdošās koalīcijas, parādīs, "ko nozīmē opozīcijas darbs", debatēs pirms balsojuma par Ministru prezidenta amata kandidātes Evikas Siliņas (JV) topošās valdības apstiprināšanas solījās AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

AS esot ļoti rūpīgi izvērtējis, no kādām pozīcijām var labāk un efektīvāk panākt to, ko partiju apvienība ir vēlētājiem solījusi. Pēc Tavara vārdiem, sarunas, kas bija par iepriekšējās koalīcijas saglabāšanu vai paplašināšanu, esot bijušas "pilnīgas un absolūtas pupu mizas". Viņa ieskatā, ''Jaunā vienotība'' (JV) veido vāju valsts drošību un arī vairākas ministrijas vājinošu valdību.

Tavars klāstīja, ka tādā valdībā AS nevarot piedalīties, jo AS izveidots, ''lai nedotu vaļu slēptiem un atklātiem Latvijas drošības grāvējiem''. ''Mēs atsakāmies no dalības šajā koalīcijā, jo Latvijas intereses un vērtības mums stāv pāri visam,'' paziņoja Tavars.

AS sola sekot līdzi jaunās valdības politikai veselības aprūpē un iekšējās un ārējās drošības jomā, rosinās jauktas vēlēšanu sistēmas ieviešanu un nāks klajā ar priekšlikumiem enerģētikā, uzņēmējdarbībā, eksportspējas veicināšanā, pauda politiķis.

Tavaram neesot kauns par AS ministru sniegumu demisionējušajā Krišjāņa Kariņa (JV) valdībā.