Bioloģiskie lauksaimnieki no Krauzes sagaida lielāku fokusu uz mazajām saimniecībām

© Ģirts Ozoliņš/ F64

Bioloģiskie lauksaimnieki no zemkopības ministra amata kandidāta Armanda Krauzes (ZZS) sagaida, ka viņa vadībā Zemkopības ministrija lielāku fokusu liks uz mazajām, vidējām un bioloģiskajām saimniecībām, aģentūrai LETA pauda Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas (LBLA) valdes priekšsēdētājs Gustavs Norkārklis.

Viņš atzīmēja, ka bioloģisko lauksaimnieku vidū Krauzes kandidatūra kopumā tiek vērtēta ļoti pozitīva.

Norkārklis sacīja, ka Krauzes lauksaimnieka un agronoma izglītība, kā arī pieredze, strādājot Zemkopības ministrijā un lauksaimniecības organizācijās, veidojusi Krauzes plašo skatījumu lauksaimniecības jautājumos.

Tāpat Norkārklis atzīmēja, ka Krauze ir viens no ministriem, kurš detalizēti pārzina Zemkopības ministrijas un Eiropas Savienības programmas, tāpēc, stājoties amatā, viņš varēs ātri sākt darbus pie aktuālajiem jautājumiem.

"Īstajā laikā, īstais cilvēks," teica Krauze.

Jau ziņots, ka no parlamenta jaunveidojamās valdošās koalīcijas sadalītajiem 16 amatiem valdībā un Saeimā puse jeb astoņi tiks topošās premjeres pārstāvētajai JV, pieci - ZZS, bet trīs - "Progresīvajiem". Saeimas spīkera amatam ZZS virzīs Saeimas deputātu, kādreizējo Satversmes tiesas priekšsēdētāju Gunāru Kūtri.

LBLA dibināta 1995.gadā. Tā ir profesionāla organizācija, kurā apvienojušies bioloģiskās lauksaimniecības produktu ražotāji, pārstrādātāji, tirgotāji un šīs kustības atbalstītāji.

Svarīgākais